PVSafe KEURING

Wat is een PVSafe keuring?

Met een keuring volgens de PVSafe methode kan een zonnestroominstallatie beoordeeld worden op veiligheidsaspecten zoals:

Gediplomeerde keurmeesters zullen de installatie grondig bekijken (visuele inspectie) alsmede metingen en beproevingen uitvoeren met speciale apparatuur.

Door de bevindingen van zowel de metingen, beproevingen en de visuele inspectie tegen elkaar te houden kan een goed beeld gevormd worden van de veiligheid van de installatie. Dit noemen wij de PVSafe methode. Wil je meer weten over onze methode klik dan hier.

Voor wie is een PVSafe keuring?

De PVSafe methode is speciaal ontwikkeld voor particuliere eigenaren van zonnestroominstallaties op woonhuizen, zowel koopwoningen als huurwoningen.

Met deze keuring kan de installatie-eigenaar onafhankelijk laten verifiëren of de installatie veilig is en krijgt deze inzicht in mogelijke verbeterpunten. De installatie-eigenaar kan hiermee aantonen (bijvoorbeeld bij verkoop) dat de installatie conform de gestelde veiligheidsaspecten is aangelegd.

 

 

Wat is een PVSafe keuring niet?

De PVSafe methode is specifiek bedoeld om de veiligheidsaspecten van de zonnestroominstallatie te beoordelen. Er wordt niet expliciet gekeken naar rendement, opbrengst en esthetische zaken. Vaak houd dit wel verband met elkaar maar dit is niet het uitgangspunt.

 

Scroll naar boven
Scroll naar top